Наричат го Бронкс, но той не се намира в Ню Йорк. а в покрайнините на

...
Наричат го Бронкс, но той не се намира в Ню Йорк. а в покрайнините на
Коментари Харесай

Властите в Италия ще съборят две популярни сгради в Неапол

Наричат го Бронкс, само че той не се намира в Ню Йорк. а в покрайнините на Неапол. Това е квартал на работническата класа, където в края на 80-те години на предишния век са били построени бързо и некачествено две огромни публични жилищни здания. След 40 години очакване и 7 години битка за построяването на почтени жилища, през днешния ден жителите на квартала най-сетне могат да честват. Разрушените здания ще бъдат сменени с нови, по-малки и със зелени площи, градини и спортни площадки.

 
Започнахме да слагаме действителен, съответен проблем пред институциите. Доказахме, че в Сан Джовани а Тедучо има 360 фамилии, които имат право да имат заслужен дом.
Розария Кордоне - Комитет за битка на жителите

Събарянето обаче ще докара и до допустима загуба на стенописите на известния махленски художник Йорит. Благодарение на неговото творчество, кварталът бе дом на най-големия стенна живопис на Марадона в света.

 
Изненадан съм от невероятната обвързаност, която хората ми демонстрираха и демонстрираха на първо място не към мен, а към творбата, изключително към Диего. Затрупаха ме със известия и позвънявания. Не мога да се разходя, без някой да ми каже да направя нещо, с цел да спася Диего.
Йорит - махленски художник
Ще подсигуряваме, че разрушаването на тази стена ще се извърши следено, с цел да може да се възстановят всички елементи, които могат да бъдат композирани още веднъж на място, близо до този квартал.
Лаура Лието - консултант по градоустройство - град Неапол

Запазването на хубостта е най-малко толкоз значимо, колкото и съществуването на прилична къща за живеене, а замяната на грозотата с хубост е в полза на всички.

 
Силно имам вяра в цената на изкуството, културата и общественото обединяване: то ни прави същински хора. Така че сега трябва да се борим, с цел да кажем, че след домовете, работата и храната, ние сме човешки същества и също се нуждаем от изкуство и просвета.
Йорит - махленски художник

Лука Паламара, Euronews: Тези две здания зад мен, знак на деградацията на квартала Сан Джовани а Тедучо ще бъдат разрушени, с цел да създадат място на хубави сгради, съобразени с достолепието на хората, които в този момент живеят там и които от години се борят да придадат хубост на своя квартал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР